PagesGå til norskehemmeligheter.no. Der finner du nye innsendingsboksen.

Om prosjektet

Hver uke er saks og limstift på plass for å skape nye illustrasjoner til innsendte hemmeligheter. Vi er kjempeglade for at så mange deler sine hemmeligheter med oss og er en del av prosjektet. 


Norske Hemmeligheter er et prosjekt der norske hemmeligheter illustreres. Hver dag blir utvalgte hemmeligheter illustrert og lagt ut på nettsiden www.norskehemmeligheter.no

Vi er spente på om det finnes en typisk norsk hemmelighet, har de noe til felles og hvordan illustrerer man dem...
Prosjektet er inspirert av Frank Warrens Postsecret.

Oppslag i lokalavisen St.Hanshaugen høsten 2009. Den gangen hadde vi mottatt 60 hemmeligheter. I løpet av vår rekorduke i september et år senere fikk vi inn hele 3000 hemmeligheter på 7 dager !!! ( Foto Erik Tangen)
   
                              
Målet med prosjektet er å skape et fordomsfritt, nøytralt forum for hemmeligheter. 
Kanskje ufarliggjør vi også noen ting med humor - man ser at man ikke er alene om ting, man kjenner seg igjen. 
Kanskje man ikke må skamme seg over det man skjuler, kanskje man kan lære av hverandre?
Vi håper at vi har satt igang en snøball som kan rulle seg større og større…

Målgruppen vår er stor. Alle er nysgjerrige på hemmeligheter og alle har minst én. Det er noe skjult og forbudt med det hele - litt sånn som at ingen leser Se&Hør, men alle vet hva som står i siste nummer.

Arbeidet med prosjektet begynte i juli 2009, og første hemmeligheter ble publisert 30 august samme år. Vi har altså holdt på i 3 år.
Vi har promotert prosjektet på God Morgen Norge, Førkveld, nrkP3, i lokalavis, facebookgruppe, side2-nettavisen, Aftenposten, ulike magasiner og jobber videre ...

Vi har mottatt prosjektstøtte fra Grafill - Norsk organisasjon for visuell kommunikasjon; en interesseorganisasjon som  jobber for synliggjøring og tydeliggjøring av norsk illustrasjon. 
Utover dette drives prosjektet pr i dag helt på eget initiativ.
Vi har en slags tanke om at vi skaper noe av verdi som ikke nødvendigvis måles i penger. At vi har en nettside der mennesker i hele Norge kan ta noen minutter til en latterkrampe eller til ettertanke. 
Verdien av dette kan vanskelig måles i kroner og øre. Hva koster et smil? Eller en tåre?

Vi jobber for å ta prosjektet enda et steg videre og vi har mange drømmer...
I august i år har vi åpnet opp for annonsering på nettsiden. Med litt økonomi i ryggen kan vi kanskje virkeliggjøre drømmen om å illustrere alle hemmelighetene som kommer inn!!


Norske hemmeligheter har deltatt på kunstutstillingen Elva Rundt 3 ganger, og hatt egen separatutstilling i Trikkehellen kulturhus i Oslo. Foto:Kjetil HaugenOm Hemmelighetene
Selve hemmelighetene består av tekst og illustrasjon. 
Man får kun de opplysningene man kan lese i selve hemmeligheten eller se av illustrasjonen. 
Resten må man lese "mellom linjene" ut i fra evt tidsreferanser, referanser til generasjoner, kjønn, alder osv. 
Kanskje kan også måten hemmeligheten er skrevet på fortelle oss noe.
Kanskje også evt skrivefeil? 
Vi har i utgangspunktet bestemt oss for å redigere så lite som mulig, slik at hemmeligheten forblir slik den opprinnelig var skrevet inn, men noen unntak er det jo.


Det hender at det kommer inn hemmeligheter som gir oss litt vondt i magen! 
F.eks spiseforstyrrelser, alkoholproblemer, skyldfølelse av ulike slag og selvmordstanker.
Vi håper at de som har sendt inn disse hemmelighetene har fått lettet hjertet sitt, og kanskje tar mot til seg for å søke videre profesjonell hjelp.


Besøkstall 
Vi har et godt publikum som trofast følger nettsiden. Det er utrolig gøy å se at NORSKE HEMMELIGHETER har funnet sin plass på nettet. Vi mottar rundt 20-30 hemmeligheter om dagen, og har en jevn strøm på rundt 4000 innom hver dag. En stor, stor takk til alle som forteller videre om oss!


Videre håper vi på enda flere lesere av siden, og enda flere hemmeligheter. Vi er utrolig takknemlig for at prosjektet blir så godt tatt i mot! Det er veldig motiverende at folk er så begeistret.
TUSEN TAKK!