PagesGå til norskehemmeligheter.no. Der finner du nye innsendingsboksen.

Er dette en hemmelighet da?

Da denne hemmeligheten ble publisert på Instagram kom det noen kommentarer om at dette ikke kunne være en hemmelighet. Hemmeligheten er sendt inn via Snapchat. 
Norske hemmeligheter har siden 2009 samlet inn hemmeligheter fra hele landet. Tekstboksen på nettsiden har stått åpen og alle har fritt kunne sende inn sin hemmelighet til en nøytral plattform der ingen trenger å vite hvem du er.
Anonymiteten gjør at selve teksten er alt vi får av informasjon, resten tilhører innsenderen.

Nettopp derfor er det viktig at alle hemmeligheter blir tatt på alvor. Det kan kanskje være lett å tenke “Er dette en hemmelighet da?” når man leser en tekst som ved første øyekast kun virket som en helt vanlig setning.
Men hvem er det som har sendt inn hemmeligheten? Ser du på setningen på en ny måte dersom du ser for deg hvem som kunne ha dette som en hemmelighet?

Hva om innsenderen av hemmeligheten over fremstår som den aktive og sporty i vennegjengen, den som aldri ville finne på å ligge langflat på sofa´n uten gyldig grunn? Eller hva om innsenderen nylig har takket nei til en invitasjon.. jeg vil tro at personen muligens oppga en annen grunn enn Thaimat og Netflix?

Hemmeligheter er personlige. Det som er hemmelig for meg, trenger ikke nødvendigvis å være hemmelig for deg. På samme måte som innsenderen av denne hemmeligheten kan ha dette som sin quilty pleasure, selv om dette for andre er en fast helgeaktivitet.

Alt kan få en større mening om man setter det inn i en kontekst. Det synes jeg er ekstra spennende når det dukker opp hemmeligheter som denne. Hva kan jeg lese av teksten, hvem kan det være? Tenker jeg annerledes om teksten dersom jeg ser for meg at personen er sånn eller sånn?

Det som uansett er helt sikkert, er at det et eller annet sted i landet sitter en person som forhåpentligvis hadde en fin helg - i hemmelighet…

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

NORSKE HEMMELIGHETER oppfordrer til gode ord i kommentarfeltet. Noe du selv ville likt å lese om du hadde delt din innerste hemmelighet.